Vægt af diamanter 3204 gram
Sherlocked.se
Malmø

Vi møder op ved adressen, men døren er låst og et skilt informerer os om at døren først åbnes præcis når vores tid starter – og er man ikke klar der, så kommer man bare ikke ind.
Det giver mening, da en skuespiller tager imod os, os fortæller at vi skal stjæle nogle diamanter. Hun er selv tyv og instruerer os i at være håndværkere for at blive lukket ind i bygningen og erkender også at hun selv ikke er velkommen i bygningen længere så vi må føre ordet derfra. Skuespillet var flot og fungerede. Indenfor kan vi deponere vores mobiler og jakker, men vi når knapt at aflæsse før viceværten står klar og skælder ud på tyven hvorefter han leder os videre ind i første rum – spillet er hurtigt i gang.

Hos Sherlocked fungerer det således, at man skal igennem flere rum. Man har ca. 20 minutter per rum til at finde så mange diamanter som muligt. Mens enkelte af diamanterne ligger åbenlyst, så er der flere af dem der gemt bare fantasifulde gåder. Der er ikke et ur, som fortæller hvor lang tid man har igen eller en skærm der fortæller hvor langt man er nået. Når tiden i rummet er brugt, så sørger skuespillerne for at lede en videre til det næste rum, uden at det føles unaturligt i forhold til historien. I næste rum forsætter oplevelsen med gåder og flere diamanter. Det betyder også at man føler sig i gang i længere tid hvis man hurtigt klarer gåderne og ens succes måles i vægten af diamanter frem for tid, men hvis man går i stå med en gåde eller løser hele rummet, så vil man opleve lidt ventetid for at komme videre til det næste rum. Så vidt vi oplevede var det ikke muligt at få hints undervejs, da rummet/rummene er multi lineær, så der er massere at arbejde med. Går man i stå, må man bare opgive den gåde og arbejde videre med den næste gåde.

Rummene er mørke og der bruges lys og lyd til at overraske og skabe stemning. Scenen er sat i Sherlock Holmes lejlighed, hvor rekvisitterne passer til rummene. Der er mange alsidige gåder der favner alle sanser og det kræver hele holdets færdigheder at få fingre i alle diamanterne.
Afslutningsvist bliver man ledt ud i baren hvor et bord er reserveret og man kan få en forfriskning i samme stemningssættende lokaler som rummene man lige har været igennem.  Det var en rigtig hyggelig måde at afslutte oplevelsen på.

Gennemsnitsvægten i diamanter er 1000 gram og man kan maksimalt få 4000 gram med ud, så der er potentiale til at spille rummet flere gange hvis man ikke får så meget med første gang.

Sværhedsgrad 🌰🌰🌰🌰🌰
Design 🌰🌰🌰🌰🌰
Scarefactor 🌰
Underholdning vs pris 🌰🌰🌰🌰🌰

Har du selv prøvet dette rum, hvordan ville du så bedømme det?

Sending
User Review
5 (1 vote)