Du sidder i et mørkt, lille lokale. Man kan ænse et hul i murstensvæggen til venstre og et kontorbord foran en. Et rødt digitalt ur viser 05:00. Klik, lyset tændes og på bordet foran ligger en metalkuffert, de røde tal er allerede begyndt at tælle ned!

Keep talking and nobody explodes er et virtual reality bombespil, hvor een sidder i det virtuelle rum med bomben, og ens makker sidder med en manual hvori informationen til at desarmere bomben er beskrevet. Bomben er bygget op med 3-15 moduler som hver er en form for puzzle der skal løses. Disse kan være ledninger der skal klippes i den rigtige rækkefølge, labyrinter, symboler der skal afkodes osv. Osv. Løsningerne er ret komplekse og afhænger af alt fra farvekombinationer, serienummer på kufferten og antal batterier. Der medfølger en 23 siders lang manual, og essensen af dette spil er i virkeligheden en kommunikationsøvelse mellem dig og din makker for at finde frem til den rigtige løsning – således at ingen eksploderer 😊.

Jeg må sige at jeg er stor fan af konceptet, og da det var min første VR oplevelse kunne jeg ikke dy mig for lige at tage hele oplevelsen ind og kigge mig rundt i det skumle kontor og vende og dreje bomben – man kan endda komme til at tabe bomben eller smide den væk, som man sidder der med fugtige håndflader og den tikkende lyd fra bomben i ørerne.

Det kræver selvfølgelig lidt af et dyrt og avanceret setup, for at få VR oplevelsen med, men det gør oplevelsen til noget særligt. Det er også ret lækkert at man ved et klik nulstiller spillet og så er man klar igen. Antal moduler/puzzels kan justeres efter sværhedsgrad, og man bliver hurtigt bedre til at løse gåderne eftersom man får lidt erfaring. Det bliver dog hurtigt rigtig svært med de mere avancerede moduler i bomben der er masser af udfordring.

Sværhedsgrad: 🌰 til 🌰🌰🌰🌰🌰 (Kan tilpasses)
Design 🌰🌰🌰🌰
Scarefactor 🌰🌰🌰
Underholdning vs pris 🌰🌰🌰

En anmeldelse af Helena Borland Madsen

https://www.bombmanual.com/

Har du selv prøvet dette spil, hvordan ville du så bedømme det?

Sending
User Review
4 (1 vote)