Tid: Der arbejdes ikke med tid i dette spil, men procent.
Død eller levende 82%
Mærkets hemmelighed 85%
Ondskabens vogtere 85%

50 clues af Jeppe Norsker
https://www.50clues.com/da

Dette er 2. trilogi i serien, hvor vi endnu en gang er dykket ned i den mørke historie om Maria. I den første trilogi (Leopold triologien) følger man Maria og hendes vanvittige færd i forsøget på at bekæmpe Leopold. 4 år efter i spillets tidslinje skal man, nu som efterforsker, forsøge at opklare hvad der skete dengang, hvor ens kollega og hendes søn blev blandet ind i Marias spind.
Maria, som var den hovedmistænkte, forsvandt sporløst, men nu er nye spor dukket op og din opgave er at finde hende.

Maria trilogien består, som navnet indikerer, af 3 separate spil, som reelt kan spilles individuelt, men for at forstå historien i spillet, så giver det absolut bedst mening af spille dem i rækkefølge. Vi har valgt at anmelde dem alle som en samlet pakke.

Selve spillet er, som tidligere beskrevet i Leopold trilogien, gennemtænkt og simpelt, så det er ikke svært at forstå reglerne og efter en introduktionsvideo er man hurtigt i gang med spillet. Og det kan vi ret godt lide. Spillene indeholder en advarsel mod udpenslet vold, så det er ikke for sarte sjæle, men selvom det har en mørk og dyster historie, så syntes vi ikke det er så slemt i Maria trilogien i forhold til Leopold trilogien. Designet er smukt i sort, hvidt og rødt, og denne enkelthed gør illustrationerne både elegante og til tider uhyggelige.

Det første spil i rækken, Død eller levende, formår at få indlevelsen i historien og gåderne til at gå op i en højere enhed. Det er fyldt med spænding og man går igennem første spil som hovedpersonen i en krimiserie. Der var en enkelt gåde vi ikke kunne gennemskue, men det var nok et spørgsmål om dagsformen.

De efterfølgende spil, syntes vi ikke formår at få den samme historiefortælling på plads, men til gengæld fokuseres der mere på gåderne. For os var det ikke en lige så gennemført oplevelse som Død eller levende, der fik sat os på kanten af stolene.

Sværhedsgrad 🌰🌰🌰
Design 🌰🌰🌰
Scarefactor 🌰
Underholdning vs pris 🌰🌰🌰

Har du selv prøvet dette spil, hvordan ville du så bedømme det?

Sending
User Review
0 (0 votes)