Tid: 90 min
Paradox event
De kommer ud med det

Bemærk dette spil kan kun spilles på engelsk

Vi har fået lov til at spilteste et nyt gådespil fra Paradox Events. Vi mødte op på en adresse på Christiania sammen med andre mindre grupper på ca. 4-6 spillere. Rummet er stort og dunkelt med spotlights på hvert bord. Vi os til rette og en velklædt herre med vest og høj hat indtager scenen. Han fortæller at han har planlagt et at stjæle de Engelske kronjuveler, og dertil mangler han et kløgtigt team. Ikke dem der kan løbe hurtigt, eller har de største muskler, men dem der kan knække koder, thi de vil udgøre det perfekte forbryderhold. For at teste os, har han designet en række gåder, som vi får 90min til at løse, og det hold der får flest point, har scoret deres plads på hans hold.

Vi får et hint om at vi skal bruge hele rummet, og ikke kun sidde ved vores bord, og så sættes tiden i gang kort efter ved hjælp af et stort timeglas på scenen. Hvert hold får så udleveret en konvolut. Heri ligger fleres sider hvoraf hver side udgør et puzzle. Med nogle af gåderne følger små rekvisitter, såsom figurer, terninger, brikker eller andet, og alle er vel skåret og lækkert designet. Vi er derfor hurtigt alle i gang i teamet, nogle gange to og to, andre gange pusler en på holdet alene med en gåde, som så måske roteres mellem de andre medlemmer, eller løsningen kontrolleres af en anden.

Hver gang man tror man har løst en gåde, skal denne præsenteres, enten for forbryderbossen eller hans assistent. På hver gåde står der hvor mange point man maksimalt kan få for løsningen, og vi må hurtigt erfare, at detaljegraden og præcisionen skal være helt i top, for at få max point. Heldigvis, fungerer det fint med høje krav ti l løsningerne, da man sagtens kan få point for at være tæt på. Point gives i farvede sten af forskellige værdier, som passer fint til temaet. En ekstra spilmekanisme tillader at man kan satse et antal point for ekstra svære gåder, og så vinde det dobbelte beløb tilbage. Her skal man lige holde øje med tiden, og igen foretage en skarp prioritering af opgaverne.

Efter at have puslet lidt ved bordene må vi ud og undersøge rummet. Her ligger små aflåste bokse, kodebrydere hænger på væggen og kryptiske beskeder står skrevet hist og her. Det fungerer rigtig godt at der er så meget at gå i gang med og vi kedede os aldrig i løbet af de 90 min vi var i gang.

Ligesom vi synes vi er godt i gang, kommer assistenten over til bordet og rækker diskret en lille krypteret besked til en af holdets deltagere. Det er en opgave i flere lag, der både kræver snilde, interaktion med de andre hold vi dyster imod, og fingerfærdighed. Det giver et ekstra lag til både historien og opgaveløsningen og vi kan næsten ikke beslutte os for hvilke opgaver vi skal prioritere som mere og mere sand render igennem timeglasset.

I løbet af de 90min er både plottet, opgaverne og teamarbejdet blevet intensiveret. De forskellige slags opgaver sætter stort set alle sanser og områder indenfor logik på prøve. Det er super fedt, at der er noget for enhver smag, og til forskel fra et escape room, kan man her hurtigt sortere i opgaverne og kaste sig over den man finder mest appellerende til sin egen snørklede tankegang.

Vi kan varmt anbefale et prøve kræfter med dette spil – gerne i flere hold som til større arrangementer  hvor man virkelig kan dyste imod kollegaerne eller familien.  

Sværhedsgrad: 🌰🌰🌰 til 🌰🌰🌰🌰🌰 
Design:🌰🌰🌰🌰
Scarefaktor: 0
Underholdning vs pris:🌰🌰🌰🌰

Har du selv prøvet dette rum, hvordan ville du så bedømme det?

Sending
User Review
3.75 (4 votes)