Vægt af smykker 3338 gram
Sherlocked.se
Malmø

Den søde, rare fru Hudson er blevet dement med tiden og er begyndt at gemme sine smykker alle mulige mærkelige steder i sin lejlighed. Pip, en tidligere ansat, har set muligheden for at blive rig ved at hjælpe fru Hudson af med sine smykker. Desværre må Pip ikke længere komme i bygningen og har derfor bedt om hjælp til opgaven og det er her man kommer ind i historien.

Under påskud om at være elektrikere får man adgang til lejligheden, som er dekoreret i 1800-tals stilen, hvilket er flot gennemført både med dekorationer, lydspor og kostumerne hos skuespillerne. Generelt gør Sherlocked brug af skuespillere, som alle lever sig godt ind i rollen og fører en direkte ind i historiefortællingen i en god stemning. Det er utrolig effektfuldt af blive mødt på gaden af selveste Pip, i stedet for at hænge ud i en lobby, indtil man får serveret historien på en skærm.

Når man først kommer ind i Fru Hudsons lejlighed og kommer i gang, så skal man finde så mange smykker som muligt i løbet af en time. Smykkerne er gemt bag finurlige gåder og andre ligger bare gemt af vejen, så man skal huske at kigge godt efter. Gennemsnittet for rummet er 1000 gram smykker og den maksimale mængde er 4000 gram, så der er noget at arbejde med. Sherlocked skriver på deres hjemmeside at man altid kan spille rummet igen for at se om man kan få flere smykker med ud. Det kommer selvfølgelig an på hvor mange smykker man får med sig ud, om man syntes det giver mening at spille det igen.

Begge scenarier hos Sherlocked gør brug af den fulde time, men man har begrænset tid i hvert rum når man skal igennem. Man bliver altså vist videre til næste rum efter noget tid og så lukkes første rum af, så de kan nulstille det til næste hold. Det gør at man ikke har mulighed for at gå tilbage og arbejde med gåderne i de tidligere rum hvis man går i stå eller føler at man er færdig med det rum man står i.  Selvom vi var godt underholdte, var der især et enkelt rum, hvor vi måtte stå og vente på at tiden gik, da vi var færdige med gåderne her. Der er som udgangspunkt masser af gåder at give sig i kast med, så man skal have fart på hvis man skal have ryddet et helt rum, men det kan godt lade sig gøre.

Rummet er multilineært og der er mange muligheder for at give sig i kast med forskellige gåder. Hvis man går i stå med en gåde, er det ikke muligt at få et hint, så man må bare lægge den til side og kaste sig over en anden gåde.

Der er virkelig lagt vægt på at man skal spille en aktiv rolle i en historie, og det er sjovt at gå rundt og føle at man stjæler smykker i lejligheden, men hvis der skal sættes en finger på designet, så er gåderne ikke integreret elegant i rummene, men i stedet åbenlyst lavet så man kan se hvilke gåder der skal løses for at åbne specifikke låger hvor en vis mængde smykker ligger.

Rummet har et par år på bagen og det bærer det desværre lidt præg af det, men med det sagt, så kan vi varmt anbefale oplevelsen.

Sværhedsgrad 🌰🌰🌰🌰
Design 🌰🌰🌰🌰
Scarefactor 🌰
Underholdning vs pris 🌰🌰🌰🌰🌰

Har du selv prøvet dette rum, hvordan ville du så bedømme det?

Sending
User Review
0 (0 votes)