Tid 37:32
Escapee.dk
Hillerød

Det nyeste skud på stammen hos Escapee er det eventyrlige rum ”Merlin”. Som troldmanden Merlins lærlinge, skal man hjælpe Merlin med at redde kong Arthur der er blevet alvorligt syg eller måske snarere forhekset. Han er ved at forvandles til en frø, og tiden er derfor knap til at udvikle en modgift, før kong Arthur må kvække resten af sine dage. Efter at have valgt sin personlige tryllestav i flot design, iført sig en kappe og modtaget sit troldmandsnavn, er man klar til at begive sig ned i kælderen til Merlins arbejdsværelse, hvor modgiften skal brygges.

Rummet er bygget op så mængden af traditionelle låse er blevet begrænset til et minimum, og der er i stedet installere mekaniske og elektriske gåder der kræve ren ”magi” for at løse.

Som indehaveren af Escapee, Martin Stensgaard Vetter, fortalte os ved besøget, så er det vigtigt for dem at dette rum adskiller sig fra deres andre rum, både hvad angår design, sværhedsgrad og uhyggefaktor. Og med dette rum kan man hurtigt konkludere at det er lykkes at lave et rum der ikke ligner deres 3 andre rum. Rummet er utroligt flot visuelt opbygget, og sammen med lyd og lys effekter, så er det let at blive revet med af historien.

Til forskel fra mange rum, hvor uhyggen udgør en stor del af oplevelsen, er der her tale om et meget familievenligt rum, hvor små og store legebørn kan få lov at svinge med tryllestavene uden frygt for at blive spist/indespærret/bombet eller anden frygtelig afslutning på et uløst rum. I stedet, er det værste der kan, at kong Arthur må forblive en frø.

Gåderne i rummet er fint varieret og er til dels lineært opbygget, men bliver løbende mindre lineært, så man kan give sig i kast med flere opgaver på samme tid. Det mærkes hurtigt at rummet nyt, dels fordi det står knivskarpt, men også fordi der er de ting, der indgår i spillet. Der er ikke mange fyld-objekter og det er derfor stadig rimelig tydeligt hvilke komponenter der indgår i opgaverne.

Til forskel fra Escapees andre rum, var der ikke her mulighed for at vinde ekstra tid ved at løse specielle opgaver, men Martin udtrykte mange spændende ideer til rummet der kan bygges på løbende.

Alt i alt et nyt spændende rum i Hillerød til de ventyrlystne.

Sværhedsgrad 🌰🌰
Design 🌰🌰🌰 🌰
Scarefactor 🌰
Underholdning vs pris 🌰🌰🌰🌰

Har du selv prøvet dette rum, hvordan ville du så bedømme det?

Sending
User Review
4.75 (8 votes)