Unlock! Exotic Adventures (nr. 4 i serien), spil nr 2.

Scheherazade skal hver dag læse en ny historie for kaliffen, så han ikke dømmer hende til døden. Men hendes skriver er blevet væk. Det er op til dig at hjælpe med at finde ham, så historien kan forsætte og hun kan holde sig i live.

Historien er tydeligt inspireret fra 1001 Nat, som dateres helt tilbage til starten af det 18. århundrede. I denne historie har kong Shahrayar erfaret at kvinder er sømmelige, og beordrer derfor visiren at finde ham en ny kone hver dag, som han kan gå i seng med og slå ihjel dagen efter. Til sidst beder visirens egen datter, Sheherazade, om at blive bragt til kongen. Hun var intelligent og belæst og det lykkedes hende at udskyde sin egen henrettelse ved at fortælle en historie hver dag, uden at gøre den færdig, så kongen ville modstå at dræbe hende for at få resten af historien med.

Med de flotte illustrationer lever man sig hurtigt ind i en anden verden, der er som taget ud af Disneys Aladdin. På sit flyvende tæppe bevæger man sig rundt i byen på sporet af Scheherazades skriver. Der indgår også frække aber, en lampe og en lampeånd. I appen understøttes temaet med eksotisk musik, og appen bruges endvidere i et lille spil, hvor man skal bevæge sig forbi en kyklop.

Den røde tråd igennem dette spil står ikke helt så skarpt som i det første spil i denne pakke, The Night of the Boogeymen. Det bliver en smuk, men noget rodet færd rundt for at finde skriveren, hvor man i stedet får bidder fra diverse eventyr fra de Arabiske lande, og hovedmissionen går lidt tabt. Der var enkelte opgaver som næsten går igen i selv samme spil, og det er lidt ærgerligt.

Alt i alt et flot spil, men ikke et af deres bedste efter vores mening.

Officiel løsning (SPOILER ALERT!): https://drive.google.com/file/d/1Evg4B8fqydS1xGR5LH6rVybzY_pyHmdV/view

Sværhedsgrad 🌰🌰🌰
Design 🌰🌰🌰
Scarefactor
Underholdning vs pris 🌰🌰🌰