Tid 44 min + 3 hints
Royalescapes.dk
København

Royal escapes er et nyt escape room firma, som har taget bolig i København. Deres lokaler har tidligere været benytte af Exitgames cph, hvorfor adressen på Fredericiagade 30, vil lyde bekendt for nogle.

Deres scoreboard indeholder den hurtigste tid pr rum for 2,3,4,5 og 6 spillere, så man har et bedre sammenligningsgrundlag. Desuden koster 1 hint 4 minutter, hvilket vi synes er en god detalje, så der er noget fornuft i hvem der ender på tavlen. Vi kan godt afsløre at vi ikke kom på tavlen, da en del af gåderne i rummet er udspekulerede og godt opbygget, så vi blev temmelig udfordret.

Rummet som vi valgte at give os i kast med, hedder Mystery eller mysteriet om man vil. Her skal man stjæle dronning Margrethe den 2.’s krone, da hendes bedstefar Christian den 10, fik kronen frem for Karl Leopold, som er vores farfar i historien. Historien bliver præsenteret af gamemasteren som gør den meget nærværende. Lyset slukkes, og der skal være stille – ellers opdager vagterne os måske, og vi har kun en times tid mens dronningen er ude at ryge…

Selve rummet er ikke lineært, hvilket man ikke er i tvivl om i og med man hurtigt får samlet en masse forskellige ting sammen der skal åbnes. Store dele af løsningerne er nøgler eller talkoder, så her kunne man godt savne en smule mere kreativitet. Men der er også nogle ganske fine gåder, som vi ikke har set andre steder før.

Indretningen af dronningens kontor er udmærket. Med prisen på rummet i tankerne, var udførelsen af setting og stemning rigtig fin, og rummet understøttes yderligere af et passende lydspor som giver en rigtig god effekt.

Gamemasteren var sød og imødekommende, samt opmærksom på hvor grundig en introduktion han måtte give. Så alt i alt en positiv oplevelse og vi ser frem til at besøge deres næste rum.

Sværhedsgrad 🌰🌰🌰🌰
Design 🌰🌰🌰
Scarefactor 🌰
Underholdning vs pris 🌰🌰🌰🌰

Har du selv prøvet dette rum, hvordan ville du så bedømme det?

Sending
User Review
3.17 (6 votes)